Anmeldelser
Skriv en kommentar

Harpisk av Ane Riel

Hvis du vil lese en bok som får det til å grøsse litt nedover ryggen uten at det blir for skummel, så er Harpisk et bra valg. En dyster bok som er vanskelig å legge fra seg, uten at det blir for skremmende.

Liv bor på en øy med mor og far, og er ganske isol­ert fra resten av ver­den. Oppvek­sten hennes kan kalles langt fra nor­mal, noe vi raskt forstår da boken starter med at de skal brenne den døde beste­mor på bålet i sko­gen, som om det er ver­dens mest naturlige ting.

Jeg er ikke noe glad i hverken skum­le bøk­er eller filmer, så denne boken pas­set meg helt per­fekt. Man engas­jer­er seg i karak­terene, og beskriv­elsene er så bra at man føler man selv sit­ter i sko­gen og høster harpisk. Fortellin­gen blir for­t­alt fra Liv’s syn, med innslag av his­to­ri­er fra da faren var ung og andre karak­ter­er. Van­ligvis kan det bli litt rotete og kjedelig, men her pas­set det helt per­fekt

Harpisk er en kort og let­tlest bok, og jeg anbe­faler virke­lig at du plukker den med deg neste gang du er på bib­lioteket eller i en bok­bu­tikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *